De waarde van een tweedehandsvoertuig correct inschatten

Zoals zijn naam al aangeeft, is een tweedehandsvoertuig vaak niet van de jongste. Hij heeft al heel wat kilometers afgelegd en heeft vaak meer dan een eigenaar gehad. Of hij nu al een decennium meedraait of nog maar enkele jaren geleden voor het eerst werd ingeschreven, hij heeft al heel wat van zijn oorspronkelijke waarde verloren... En dat is goed nieuws voor u, want u bent op zoek naar een betaalbare auto.

De verkoopprijzen hangen af van diverse criteria: de eigenschappen van de auto geven natuurlijk de doorslag maar ook de aanverwante services kunnen een meerwaarde betekenen. Om u te helpen geven we u een overzicht van de voornaamste factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u een tweedehandsvoertuig schat alvorens u tot de aankoop overgaat.

 “De prijs en brutowaarde van een auto”

Ook andere criteria helpen om de waarde van een tweedehandsvoertuig nauwkeuriger te bepalen: de opties, de verhouding aantal afgelegde kilometers/leeftijd of zijn uitzonderlijke karakter (wagen in beperkte reeks).

De meeste tools om de autowaarde te bepalen, geven slechts een indicatie van de waarde van de auto zelf. Het is echter belangrijk om ook de waarborgen en aanverwante services in rekening te brengen (op de site van het Citroën Select-netwerk) om een concreet idee te krijgen alvorens u een beslissing neemt. Bovendien is het niet omdat een auto nog maar twee jaar oud is dat zijn eigenaar er ook zorg voor heeft gedragen.

“De waarborgen en aanverwante diensten zijn voordelen die men eveneens in de weegschaal moet leggen”

U hebt het al begrepen: de waarde van de auto wordt niet alleen door de auto zelf bepaald. De garanties en aanverwante services kunnen eveneens invloed hebben. Bij tweedehandsvoertuigen met een beperkt aantal afgelegde kilometers en die nog geen twee jaar zijn, kan het gebeuren dat de constructeursgarantie nog geldig is. Meer zelfs, een tweedehandsvoertuig kan ook worden verkocht door een concessiehouder die u een garantieverlenging kan aanbieden, de administratieve rompslomp voor zijn rekening kan nemen en uw oude wagen kan overnemen... Kortom, de ideale manier om in alle gemoedsrust een veilige en performante auto te kopen. Ga dus snel langs bij uw CITROËN Select-netwerk om onaangename verrassingen te vermijden.

Anita Perez
Anita Perez
Hoe schat u de waarde van een tweedehandsvoertuig correct in?