Een tweedehandsvoertuig kopen in een concessie: de voordelen van de constructeur

Op de markt van de tweedehandsvoertuigen worden recente wagens (twee tot vijf jaar) en oudere wagens (ouder dan vijf jaar) niet altijd op dezelfde manier verkocht. Enerzijds is er een massa particulieren die van zijn auto af wil en anderzijds zijn er professionals. En dan zwijgen we nog over de grote verschillen wat betreft beschikbare informatie, garantievoorwaarden, risico’s, enz. In deze gids vertellen we u meer over de concrete voordelen die u geniet wanneer u uw tweedehandsvoertuig bij een concessiehouder koopt. Volg de gids.

“In de garages vindt u een ruime keuze aan recente tweedehandsvoertuigen tegen een competitieve prijs”

Particulier of professional? Een eenduidig antwoord kunnen we niet geven op die vraag. De keuze hangt namelijk af van uw dagelijkse gewoonten. Bent u op zoek naar een wagen voor een kleine prijs (2 000 tot 3 000 euro) die meer dan tien jaar oud is? Dan vindt u ongetwijfeld een particulier die de gewenste auto verkoopt. Zoekt u daarentegen een recente auto met een lagere kilometerstand en een aantrekkelijke prijs? Dan hebben de concessiehouders ongetwijfeld meer te bieden.

“Aankoop van een tweedehandsvoertuig bij een concessiehouder: uitgebreide garantie voor mijn auto”

Hoe weet u zeker dat uw toekomstige wagen betrouwbaar is en geen ongevallen of mechanische problemen heeft gehad? Hoe weet u zeker dat uw tweedehandsvoertuig geen gebreken vertoont zonder dat u hem van naaldje tot draadje analyseert? Door te vertrouwen op een concessiehouder voor de aankoop van uw tweedehandsvoertuig ruimt u al heel wat zorgen uit de weg. Garantie, onderhoud, advies... Een concessiehouder doet veel meer dan de auto verkopen.

guide auto article 9

“De voordelen van de constructeur bij aankoop van een tweedehandsvoertuig”

  • Een lage kilometerstand, betrouwbare modellen, diverse afwerkingen: uw CITROËN Select-concessiehouder beschikt over een waaier aan auto’s die aan uw verwachtingen voldoen. Hij wil u niet zien terugkomen, maar wil uw verwachtingen invullen.
  • Verkoopdocumenten, inschrijvingsbewijs: de constructeur doet al het nodige om uw aankoop te vereenvoudigen.
  • Minimaal 12 maanden garantie: de voertuigen die in uw concessie worden aangeboden kunnen beschikken over een (standaard meegeleverde garantie of optionele garantie-uitbreiding). Het CITROËN Select-netwerk biedt systematisch garantie op al deze voertuigen, namelijk:
  • Premium (24 maanden CITROËN Select-garantie voor voertuigen van de merken CITROËN, DS Automobiles en Peugeot van maximaal 24 maanden en 60 000 km)
  • Classic (12 maanden CITROËN Select-garantie voor voertuigen van alle merken van maximaal 60 maanden en 150 000 km)
  • Select 5+ (12 maanden CITROËN Select 5+-garantie voor voertuigen van alle merken van maximaal 84 maanden en 150 000 km)
  • Kiezen voor een tweedehandsaankoop bij een concessiehouder is kiezen voor een geruststellende aankoop, ook al is de auto vaak wat duurder... Dat is de prijs die u betaalt voor vertrouwen, zekerheid en gemoedsrust. En natuurlijk voor de talloze voordelen van het CITROËN Select-netwerk.

 

Anita Perez
Anita Perez
Waar koopt u uw tweedehandsvoertuig? Bij een particulier of een professional?