Stand van zaken met betrekking tot internetaankopen

Elk jaar worden er meer dan 800 000 tweedehandsvoertuigen ingeschreven in België... En de evolutie van het internet doet de al rijkelijke tweedehandsmarkt nog verder groeien. Het was nog nooit zo eenvoudig om een tweedehandsvoertuig te zoeken en te vinden. Toch stuiten internetaankopen – vaak met recht en rede – op de nodige reserves. Maar geen paniek, wij maken u wegwijs in uw online aankoopervaring.

“Internet, een nuttig kanaal voor de aankoop van een tweedehandsvoertuig”

Het internet is een fantastisch instrument om informatie op te zoeken over uw toekomstige wagen. Bepaalde sites geven u toegang tot een brede waaier aanbiedingen van particulieren en professionals. Dat maakt het moeilijk: duizenden auto’s, vaak erg korte beschrijvingen, niet-recente foto’s, enz. Gelukkig hebben de constructeurs ook begrepen dat het internet een essentieel kanaal is en bieden ze eveneens oplossingen om snel een online tweedehandsvoertuig te vinden. Daarom heeft Citroën zijn CITROËN Select-netwerk en de site citroenselect.be in het leven geroepen.

 

 

Online tweedehandsvoertuigen kopen: onze tips

Wie een tweedehandsvoertuig op het internet koopt, moet dus dubbel zo waakzaam zijn. Om onaangename verrassingen te vermijden, kiest u bij voorkeur auto’s die worden verkocht door een duidelijk geïdentificeerde verkoper met zoveel mogelijk gegevens. De kilometerstand, het jaar van inschrijving en de optielijst volstaan niet. De advertentie moet ook melding maken van uitgevoerde herstellingen en het gebruikstype van de auto (voornamelijk in de stad of op de snelweg) om u te helpen de juiste keuze te maken.

Als uw wagen door het CITROËN Select-netwerk op het internet wordt aangeboden, hebt u de zekerheid dat de beschrijving compleet en conform is, dat de wagen op 93 punten is gecontroleerd en dat de verkopers alle nuttige documenten ter beschikking stellen. Deze internetaankoop (die niet online maar in de concessie gebeurt) biedt de koper de nodige zekerheid en diverse bijkomende diensten: constructeursgarantie, financieringen, overnamemogelijkheden, enz. Een erg concrete virtuele aankoop dus dankzij het CITROËN Select-netwerk.

 

Anita Perez
Anita Perez
Online kopen. Hoe begin je daaraan?