Wat is de beste plaats om een tweedehandsvoertuig te kopen in België?

Bent u op zoek naar een betrouwbare tweedehandsvoertuig? Wees dan op uw hoede, want de tweedehandsmarkt bevat heel wat valkuilen... Volg onze gids en ontdek onze tips om goede zaakjes te doen zonder er een financiële kater aan over te houden.

“Waar koopt u uw tweedehandswagen? Bij een particulier of een professional?

De eerste grote vraag is waar u uw tweedehandsvoertuig koopt. Particulier, concessie, professioneel netwerk? U kunt zich in eerste instantie richten tot een particulier door advertenties in lokale kranten of op gespecialiseerde websites te raadplegen. Het voordeel? U handelt rechtstreeks met de verkoper... Maar dat voordeel kan ook onaangename verrassingen inhouden. Een tweedehandsvoertuig kopen van een particulier houdt altijd meer risico’s in dan bij een professional omdat u geen garantie krijgt. Toegegeven, er is nog altijd de technische keuring maar die kan niet tippen aan een volledige revisie bij een professional. 

Bovendien kunnen concessiehouders als echte specialisten ook aanvullende diensten aanbieden, zoals financieringen en overnamemogelijkheden. Ook bent u zeker van een prijs die overeenstemt met de toestand van de wagen.

“De grote vraag is: kunt u internetadvertenties voor tweedehandsvoertuig wel vertrouwen?”

Het internet heeft voor een ware revolutie gezorgd in de wereld van de advertenties. Vandaag de dag vindt u duizenden voertuigen op het internet. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan komt het erop aan de veel te aantrekkelijke advertenties en oplichters te scheiden van de ernstige aanbiedingen (die doorgaans volledig geïllustreerd zijn met tal van foto’s). Ook is het belangrijk om te weten waar een auto zich bevindt en om een adres te krijgen waar u de auto kunt zien, controleren en testen. Wilt u het zichzelf gemakkelijk maken? Vertrouw dan op de professionals van het CITROËN Select-netwerk.

guide auto achat 7

De tweedehandsmarkt is rijkelijk genoeg, maar om zeker te zijn dat u een degelijke tweedehandsvoertuig vindt, kunt u maar beter een beroep doen op de expertise van ons deskundige netwerk. Bij CITROËN Select geniet u de ernst en ervaring van onze concessiehouders... En u vindt ook een brede waaier aan gecontroleerde voertuigen, van monovolumes zoals de Citroën C4 Picasso tot stadswagens zoals de Citroën C3 of bedrijfsvoertuigen zoals de Citroën Jumpy en Citroën Berlingo Electric. Prijs, aantal afgelegde kilometers, jaar en vermogen... U moet alleen nog de tweedehandsvoertuig kiezen die aan uw behoeften voldoet.

 

Anita Perez
Anita Perez
Overweegt u een tweedehandsvoertuig? Een blik op de Belgische markt.