Aankoop van een tweedehandswagen: hoe vermijdt u de valkuilen?

U wilt een tweedehandswagen kopen maar hebt schrik dat het een vergissing zal blijken? Of u nu bij een particulier of een professional koopt, enige omzichtigheid is steeds geboden. Een tweedehandswagen is een auto die een tweede leven krijgt en die mogelijk al vele honderden of zelfs duizenden kilometers op de teller heeft. Maar wees gerust, wij zijn er om u te begeleiden bij uw aankoop. Wij houden niets achter.

Hieronder vindt u onze tips voor een geslaagde tweedehandsaankoop en om de valkuilen te vermijden.

 

De waarde van de auto en zijn beschrijving

Wie een tweedehandswagen koopt, schenkt zijn vertrouwen aan de verkoper. Model, afwerking, opties, kilometerstand... Het zijn stuk voor stuk gegevens die u moet geloven maar ook moet verifiëren. Controleer of er geen inconsistenties zijn. Als de zetels van stof zijn terwijl ze volgens de beschrijving van de constructeur in die bepaalde uitvoering van leder moeten zijn, klopt er iets niet. Controleer ook steeds de aangegeven kilometerstand en controleer of het chassisnummer klopt. Controleer ook de waarde van de auto. De verkoopprijs moet in lijn zijn met de reële waarde van de auto (Eurotax). Een te hoge of te lage prijs moet een alarmbelletje laten rinkelen. Wanneer u een auto koopt via een professional (zoals het CITROËN Select-netwerk), beschikt u over een betrouwbare controle van al deze punten en een coherente prijs, berekend volgens nauwkeurige criteria.

 

Onderwerp de tweedehandswagen aan een volledig onderzoek

Ga enkel voort op wat u ziet. Binnenzijde, buitenzijde... Onderzoek de auto op elk detail. Bekijk na de globale controle het koetswerk, de drempels, de banden, de lichten en de buitenspiegels in detail. Open daarna de motorkap. Controleer de vloeistofniveaus (olie, water) en vraag de verkoper om de motor te starten zodat u hem kunt horen. Vraag informatie over de leeftijd van de batterij, de distributieriem en de laatste vervanging van de filters (voor dieselmotoren). Deze vragen helpen u om nauwkeurige informatie te raadplegen en de ernst van de verkoper te beoordelen. Als hij twijfelt of aarzelt, verbergt hij misschien iets, dus wees alert. Wanneer u uw tweedehandswagen bij een specialist koopt, beschikt u over waarborgen en de zekerheid van een complete revisie voor de verkoop. Van de stadswagen C1 tot het bedrijfsvoertuig Jumper: alle voertuigen die door het CITROËN Select-netwerk worden aangeboden, worden ernstig opgevolgd door de Citroën-filialen.

Om de zekerheid te hebben dat u met een specialist handelt die de verkochte auto perfect kent, kunt u uw tweedehandswagen zoeken op de site van CITROËN Select. Zo kunt u de wagen bekijken en testen en zijn volledige geschiedenis opvragen. Wilt u uw tweedehandswagen in alle vertrouwen kopen? Kies dan een tweedehandswagen van Citroën.

Anita Perez
Anita Perez
Hieronder vindt u onze tips voor een geslaagde tweedehandsaankoop en om de valkuilen te vermijden.