De juiste elektrische tweedehandswagen kiezen

Zoekt u een zuinigere wagen met een kleinere milieu-impact? Denk dan eens aan een elektrische tweedehandswagen. Dankzij zijn batterijen stelt een elektrische auto u in staat om uw dagelijkse ritten af te leggen zonder ook maar een druppel brandstof te verbruiken. Vertrouw op de gids om het juiste model te kiezen en de juiste punten te controleren voor u de overstap maakt.

“Elektrische tweedehandswagen: een economische keuze.”

Een elektrische auto is de ideale oplossing voor woon-werkverkeer binnen een straal van 150 kilometer. Veel elektrische auto’s zijn er nog niet op de tweedehandsmarkt maar ze bieden wel tastbare voordelen op vlak van gebruikskosten en mobiliteit. Kijk maar naar de CITROËN C-Zero, de stadswagen die zich in een mum van tijd laat opladen en geen druppel brandstof verbruikt.

guide auto electrique

Waarmee moet u rekening houden bij de aankoop van een elektrische tweedehandswagen?

  • Het aantal afgelegde kilometers: deze zijn vaak laag omdat elektrische auto’s zich voornamelijk lenen voor korte ritten in en rond de stad, al staat hij ook daarbuiten zijn mannetje (denk maar aan de Citroën E-Mehari). In het CITROËN Select-netwerk vindt u beslist mooie tweedehandswagens met minder dan 10 000 kilometer op de teller.

 

  • De gezondheidstoestand van de batterij: probeer de elektrische wagen uit om zijn reële rijbereik te testen. Rijd met de airconditioning of verwarming aan en test de batterij over een afstand van 90 kilometer om in real time te zien hoe het rijbereik evolueert. Niets vertelt u zoveel als een proefrit.

                   

  • Gemakkelijk opladen: wordt de auto verkocht met alle oplaadaccessoires? Zijn ze in goede staat? Vergeet niet om de laaduitrusting zowel op een laadpaal als thuis te testen.

 

  • De kostprijs van onderdelen en accessoires: het onderhoud van een elektrische auto is relatief eenvoudig. Vraag informatie over de prijs van koetswerkonderdelen of onderdelen die geen betrekking hebben op de motor. Elektrische voertuigen worden vaak in de stad gebruikt en worden daardoor meer blootgesteld aan schade door stoepranden, lichte aanrijdingen, blutsen door deurranden, enz.

 

guide auto electrique

 

Waar koopt u uw elektrische tweedehandswagen?

Door uw elektrische tweedehandswagen bij een professional te kopen, geniet u advies op maat en krijgt u een gedetailleerd beeld van de toestand van de wagen. Bovendien kunnen de professionals van het CITROËN Select-netwerk u advies geven over de auto die het best aan uw behoeften voldoet en manieren om het gebruik ervan te optimaliseren. Bovendien biedt het CITROËN Select-netwerk diverse diensten die het verschil maken: constructeursgarantie, financieringsaanbiedingen, overnamemogelijkheden, enz. Aarzel dus niet en kom eens langs om uw overstap naar elektrische mobiliteit te bekijken.

 

*Gemiddelde waarde die varieert naargelang de rijstijl, enz.

Anita Perez
Anita Perez
Zoekt u een zuinigere wagen met een kleinere milieu-impact? Schakel dan over op een elektrische auto.