De juiste tweedehandsberline kiezen

Bent u op zoek naar een betrouwbare en comfortabele wagen voor een redelijk budget? Overweeg dan een tweedehandsberline. Duits, Frans, Italiaans of Japans... Iedereen vindt beslist zijn voorkeur in dit competitieve segment dat vaak de speerpunt van een constructeur vormt. Maar hoe gaat u te werk om de berline van uw dromen te vinden tussen alle modellen, prijzen, merken, bouwjaren en opties? Geen paniek: volg gewoon de gids.

Laten we beginnen bij het begin: wat is een berline?

Een berline is in de eerste plaats een reiswagen. Een stabiele kilometervreter met ruime proporties (grote berlines zijn langer dan 4,80 meter) die u zelfs in de moeilijkste rijomstandigheden van een optimaal rijcomfort verzekert dankzij een uitstekende wendbaarheid en tal van rijhulpsystemen... En dan hebben we het nog niet over de comfortvoorzieningen van topkwaliteit voor de bestuurder en zijn passagiers. Bij CITROËN Select selecteren we de allerbeste auto’s op de tweedehandsmarkt. Daarbij besteden we bijzondere aandacht aan bepaalde aspecten:

• Het koetswerk: een versleten berline is vanaf de eerste aanblik herkenbaar aan blutsen en slijtage op het koetswerk. Dit element spreekt boekdelen over het leven dat de auto achter de rug heeft... En over de jaren die hij nog tegemoet gaat. Vergeet ook niet om het model te kiezen dat het best bij uw behoeften aanleunt, van een grote break zoals de CITROËN C5 Tourer tot een meer klassieke berline zoals de CITROËN C4.

guide auto article berline

• De motor: prestaties staan centraal in het leven van een tweedehandsberline. Rijgewoonten, rittypes, aantal afgelegde kilometers, onderhoudsboekje... Het zijn stuk voor stuk factoren die heel wat vertellen over de gezondheidstoestand van uw toekomstige aankoop.

• Het interieur: comfort en standing zijn onlosmakelijk verbonden met de spirit van een berline. Maar na 100 000 kilometer wordt ook slijtage in het interieur zichtbaar. Beschadigd leder, slijtplekken, gaten of krassen... Het dagelijkse leven kan hard zijn. Wees waakzaam en aarzel niet om uw berline tot in de puntjes te inspecteren.

• De uitrusting: de comfortuitrusting, rijhulpsystemen en technologieën variëren van model tot model, van modeljaar tot modeljaar en van merk tot merk... Profiteer dus van de talloze, aantrekkelijk geprijsde tweedehandswagens van het CITROËN Select-netwerk om uzelf te verwennen met een uitrusting op maat. Of opteer voor een CITROËN C5 of CITROËN C-Elysée, de topberlines van de constructeur met de dubbele visgraat.

guide auto article berline

“Hoe krijg ik garantie op mijn tweedehandsberline?”

Zelfs tweedehands blijft een berline een hele investering. Wie zichzelf graag verwent zonder risico’s te nemen, kan zich dan ook maar beter tot een professional wenden. Technische keuring, kleine herstellingen, vervanging van gebruikte onderdelen... Bij uw CITROËN Select-concessiehouder krijgt u minimaal twaalf maanden garantie voor meer veiligheid en gemoedsrust.

Aarzel dus niet langer en ga naar citroenselect.be of de concessie in uw buurt om de berline van uw dromen te vinden in een brede waaier van aanbiedingen die oordeelkundig werden uitgekozen door ons netwerk van deskundigen.

 

Anita Perez
Anita Perez
Bent u op zoek naar een betrouwbare en comfortabele wagen voor een redelijk budget? Overweeg dan een tweedehandsberline.