De juiste tweedehandse cross-over kiezen

Bent u op zoek naar een wagen die zich zowel op de weg als op het terrein in zijn element voelt? Denk dan eens aan een cross-over. Met hun uitgekiende mix van design, comfort en interieurruimte zijn cross-overs erg in trek op de tweedehandsmarkt. De juiste keuze maken is dan ook niet altijd even eenvoudig. Maar geen paniek, speciaal voor u hebben we deze kleine gids uitgewerkt.

“Hebt u al eens goed nagedacht over uw dagelijkse behoeften?”

Cross-overs en SUV’s zijn vaak nog niet zo lang verkrijgbaar op de tweedehandsmarkt, waardoor hun prijzen aardig kunnen oplopen. Door uw behoeften zorgvuldig in kaart te brengen, weet u zeker dat u de juiste keuze maakt uit het relatief uitgebreide aanbod. Zal uw cross-over voornamelijk worden ingezet op de snelweg of eerder op plattelandswegen? Verlaat u graag het asfalt? Besteedt u meer belang aan comfort of sportiviteit? Door hun veelzijdige karakter bieden cross-overs heel wat mogelijke combinaties. Aan u om de juiste keuze te maken.

guide auto crossover

• Twee- of vierwielaandrijving: voor gebruik in de stad of op "klassieke" wegen zal tweewielaandrijving ruimschoots volstaan. Maar wie in het weekend graag op avontuur vertrekt, zal zeker gebaat zijn bij vierwielaandrijving.

• Vier tot zeven plaatsen: veelzijdigheid is hét kernwoord wanneer het over cross-overs gaat.

• Compact of lang: rijdt u in de stad? Denk dan aan uw parkeergemak! Een compacte SUV zoals de Citroën C4 Cactus laat zich veel gemakkelijker parkeren en door de file loodsen.

• De uitrusting: cross-overs zijn doorgaans goed uitgerust en bieden tal van veiligheids- en rijhulpvoorzieningen... Aarzel niet om de juiste opties te zoeken.

guide auto crossover

“Waar vindt u de beste tweedehandswagens?”

Omdat het aanbod SUV’s bij concessiehouders erg ruim is, kunnen de prijzen op de tweedehandsmarkt variëren van 10 000 tot meer dan 150 000 euro. Maar met een budget van 12 000 tot 15 000 euro* kunt u beslist een mooie cross-over op de kop tikken. Wees echter op uw hoede voor bedrog en koop uw cross-over bij voorkeur via een netwerk van professionals. Zo weet u zeker dat uw auto op voorhand werd gecontroleerd en gecertificeerd tot in de kleinste details en dat hij correct werd onderhouden. Misschien is de garantie nog actief of kunt u ze verlengen. Dat is het geval voor heel wat cross-overs die via het CITROËN Select-netwerk worden verkocht.

En omdat de aankoop van een SUV een financiële inspanning vergt, kunnen professionals uw bestaande wagen ook overnemen... waardoor de factuur nog verder daalt.

*Prijs varieert naargelang de leeftijd, het aantal afgelegde kilometers en de toestand van het voertuig.

 

Anita Perez
Anita Perez
Tweedehandse cross-overs, een mix van design, comfort en ruimte.