Een tweedehandse gezinswagen kopen: voordelen, waarborgen en aandachtspunten

Is er een nieuwe telg op komst? Dan is de tijd rijp om te investeren in een tweedehandse gezinswagen om de hele familie te vervoeren zonder dat de hele spaarpot eraan gaat. Breaks, SUV’s, monovolumes, budget, grootte, aantal plaatsen, ruimte, opbergvakken... Een gezinswagen kopen is een beetje zoals het gezinsleven zelf: je moet het zien als een investering op lange termijn. En zoals elke investering vraagt ook deze aankoop de nodige voorbereiding.

Hoe kiest u een tweedehandsauto die aan alle behoeften van het gezin voldoet zonder daarbij uw spaarcenten te plunderen? Geen paniek: volg gewoon de gids.

Het grote aankoopargument van een gezinswagen, monovolume of SUV  is natuurlijk zijn plaatsaanbod voor het hele gezin en het aantal plaatsen (tot zeven in de CITROËN Grand C4 Picasso). Bij de keuze van uw gezinswagen dient u rekening te houden met het aantal passagiers dat u regelmatig vervoert... En met de kleine geschenkjes die het leven in petto kan hebben.

guide auto article familiale

Ook de interieurinrichting van uw nieuwe aanwinst is daarbij belangrijk: hoe zijn de opbergvakken geïntegreerd in het interieur? Is het interieur uitgedacht met het oog op kinderen, zoals bij de CITROËN Berlingo en zijn Modutop? En wat met de uitrusting? Monovolumes bieden vaak heel wat uitrusting om aan de uiteenlopende eisen van het gezinsleven te voldoen. Maak dus zeker een lijst van de voorzieningen die u nodig hebt: verwisselbare zetels, moduleerbare ruimten, dakimperiaal, geïntegreerde opbergvakken, schuifdeuren... Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en behoeften.

De markt van de gezinswagens omvat diverse koetswerktypes:

• Breaks en modellen geïnspireerd op het universum en de wegkwaliteiten van berlines, met extra plaatsen en ruimte als bijkomende troef. Hebt u twee kinderen? Dan is een tweedehandse break van het type CITROËN C5 Tourer een uitstekende keuze. Voor een budget van ongeveer 9 000 euro* hebt u al een exemplaar met een beperkt aantal afgelegde kilometers.

• De moduleerbare en flexibele monovolume met tal van opbergmogelijkheden beantwoordt dan weer aan de behoeften van het hele gezin: weekendjes, sportnamiddagen of lange reizen vormen geen probleem meer. Met een budget van ongeveer 10 000 euro* koopt u bijvoorbeeld een grote monovolume zoals de CITROËN Grand C4 Picasso, die tot zeven plaatsen aanbiedt.

• Sportieve en bedrijfs-SUV’s vormen dan weer het ideale compromis tussen stijl, comfort en veelzijdigheid... Reken op ongeveer 10 000 euro* voor een tweedehandse CITROËN C4 Cactus.

guide auto article familiale

Uw zoektocht naar de ideale auto voor uw gezin kan heel wat vragen oproepen. Doe daarom een beroep op een professional voor de aankoop van uw tweedehandswagen. Bij CITROËN Select worden alle tweedehandswagens getest volgens een streng lastenboek (merk, model, prijs, kilometers, vermogen) en genieten ze de servicekwaliteit van het CITROËN Select-netwerk. Waag de sprong maar niet met uw ogen dicht!

 

*Prijs varieert naargelang de leeftijd, het aantal afgelegde kilometers en de toestand van het voertuig.

 

Anita Perez
Anita Perez
Een tweedehandse gezinswagen om de hele familie te vervoeren.