Zoekt u een degelijk tweedehands bedrijfsvoertuig? Volg de gids.

Bestelwagens, ingerichte bestelwagens, pick-ups, lichte vracht of bedrijfswagens... Nieuwe bedrijfsvoertuigen zijn vaak duur in aankoop. Ze zijn dan ook bijzonder in trek op de tweedehandsmarkt. Door hun professionele karakter hebben tweedehandse bedrijfsvoertuigen in veel gevallen een meer bewogen leven achter de rug dan personenwagens, met vaak meerdere ondernemingen, eigenaars en activiteiten. Het is dan ook cruciaal om ze extra na te kijken.

Alvorens een tweedehands bedrijfsvoertuig te kopen, moet u zichzelf de juiste vragen stellen: wat zijn mijn behoeften wat betreft laadvermogen en -volume, gebruik, interieurinrichting en levensduur (aantal kilometers)? Wat zijn de basisvereisten van uw vak? Bent op zoek naar een bedrijfswagen (het Business-gamma van CITROËN), een ingerichte bestelwagen zoals de CITROËN Jumpy of een grote bestelwagen voor goederenvervoer zoals de CITROËN JUMPER?

guide auto utilitaire

Met welke criteria vindt u het juiste tweedehandsvoertuig?

  • De prijs: we kunnen het niet ontkennen, het grootste voordeel van een tweedehandsvoertuig is natuurlijk zijn betaalbare prijs. Zelfs goed uitgeruste voertuigen blijven vaak onder de kaap van de 10 000 euro*. Boven die grens mag u zich verwachten aan een erg goed uitgeruste bestelwagen met een aanzienlijk laadvolume. Een goede manier om te profiteren van de opties die op een nieuwe bestelwagen te duur leken.

 

  • De motor: bestelwagens beschikken doorgaans over een dieselmotor van 100 tot 120 pk, die perfect is afgestemd op intensief gebruik. Maar opgelet: houd steeds rekening met uw toekomstige laadgewicht en de uitrusting aan boord.

 

  • Het volume: verhuizers, bouw- en leveringsberoepen, enz. Voor een bedrijfsvoertuig zijn het laadvolume en laadvermogen essentieel, want ze vormen de basis van al uw activiteiten. Vraag informatie over de maximaal toegelaten massa van het voertuig en de sleepcombinatie (voertuig en aanhangwagen) om ze te toetsen aan de vereisten voor uw beroep. Een commerciële medewerker op het terrein zal opteren voor een CITROËN C5 Business terwijl een verwarmingsspecialist zonder twijfel een CITROËN Jumpy zal verkiezen om zijn uitrusting te vervoeren.

 

  • De interieuruitrusting: goederenbehandeling, levering, bouwberoepen, enz. Denk aan de inrichting van uw bedrijfsvoertuig of vind een bedrijfsvoertuig dat al gebruiksklaar is. En vergeet ook de rijhulpsystemen niet. Zij kunnen wel eens erg nuttig blijken voor wie het hele jaar op de weg doorbrengt. En wat met de elektrische ruiten, de liftklep, het geïntegreerde gps-systeem, de parkeerhulp of de stuurbekrachtiging: werken ze allemaal naar behoren? Aarzel niet om alle uitrusting te controleren of vertrouw op de expertise van de professionals uit het CITROËN Select-netwerk.

 

guide auto utilitaire

U hebt het vast begrepen: de markt van de bedrijfsvoertuigen is groot en complex en zit boordevol subtiele details. Daarom stelt het CITROËN Select-netwerk al zijn expertise tot uw dienst door u tweedehandse voertuigen aan te bieden die door onze professionals werden gecontroleerd en gecertificeerd. Aarzel dus niet langer en vind de zeldzame parel uit duizenden bedrijfsvoertuigen dankzij onze zoekmotor voor diverse merken.

*Prijs varieert naargelang de leeftijd, het aantal afgelegde kilometers en de toestand van het voertuig.

 

Anita Perez
Anita Perez
Bestelwagens, ingerichte bestelwagens, pick-ups, lichte vracht of bedrijfswagens... Nieuwe bedrijfsvoertuigen zijn vaak duur in aankoop.